sâmbătă, 11 decembrie 2010

Contrast Calitate-Cantitate, Jurnalul National-Adevarul

           Ne-am obisnuit cu reclamele uneori enervante care anunta cu fast ca numitul ziar scoate un supliment " special " , " de colectie " , etc .
    Dar cum au ajuns aceste publicatii sa se roage cu n oferte de cititori / privitori ? Simplu : fenomenul de citire online creste si recunosc ca ii sunt un adept . Zilnic citesc ziarele de prestigiu Jurnalul National, Romania Mare ( foaie de satira ) si Revista Magazin .
            Cauzele pentru care aceste suplimente sunt scoase pe piata sunt doua : 
   a) ziarul este extraordinar de prost si enumeram : Adevarul, Academia Catavencu, Cancan, Libertatea, Click, Evenimentul zilei ( prost prin excelenta ) . Sa ne intelegem, nu ii fac prosti pe cei care cumpara aceste maculatoare pentru supliment, ba chiar este un lucru bun si...
b) ziarul face o initiativa laudabila si scoate editii de colectie care sa cultive populatia, unde interesul financiar are un procent foarte mic . Numele celui mai bun ziar romanesc in opinia mea, Jurnalul National, conduce detasat .
In articolul de astazi, ma voi ocupa de cele doua ziare aflate la cei doi poli : Jurnalul National si Adevarul .
Editia Extraordinara de Colectie din 30 noiembrie 2010
     Jurnalul National propune cititorului o forumula simpla : " Desteapta-te, romane ! " . Din textele articolelor iti dai seama ca totul este scris din sufletul autorului pentru sufletul cititorului . Jurnalul a adunat cei mai buni jurnalisti ai tarii, in frunte cu Marele Adrian Paunescu . Marius Tuca si Victor Ciutacu fac din acest cotidian unul national, unul care indruma cititorul, nu ii incurca ! Editiile de colectie innobileaza cititorul cu cea mai aleasa muzica, cele mai bune carti romanesti si ocazional filme de colectie . 
Ultimul lucru care m-a facut sa imi intaresc iubirea pentru Jurnalul este 
Editia Extraordinara de Colectie " In Memoriam - Adrian Paunescu . Te salut, generatie in blugi ! " 
Jurnalul National nu numai ofera suplimente, ci va ofera si un bagaj informational desavarsit si un jurnalism de clasa !  
   Vorbind de Adevarul, aproape totul se rastoarna ! Acest ziar cauta in orice profit, nu ca altele nu o fac, dar la altele mai exista si acel interes pentru calitate . Articolele sunt scrise cu o asa-zisa neutralitate scarboasa . Reclamele si suplimentele te sufoca .
     Aceasta publicatie este practic un canal colector pentru cei mai abjecti indivizi : Grigore " Greguar " Cartianu, Ion " Gura-Stramba " Cristoiu, Ion M.(itocan) Ionita, Florian " Poetul bizonilor " Iaru si altii . Dar sunt si oameni pe care ii respect, ca Stelian Tanase . Dinu Patriciu a distrus toata munca regretatului Dumitru Tinu .
Colectiile de film Brigada Diverse si Florin Piersic
   Deci, toate suplimentele acestui maculator sunt pur comerciale . De ce sa nu recunosc ? Da, am aproape toate colectiile si voi cumpara pana cand ProVideo face pretul unui DVD accesibil si pana cand o carte de Dostoievski sau nu stiu ce opera a lui Shakespeare va avea parte de un pret normal ! De ce sa nu recunosc ? Din Adevarul ma intereseaza doar integramele . Cum sa cumperi asa o risipa de hartie pentru ceea ce scriu niste pigmei ?! Normal ca vei cumpara pentru supliment !
    Astea sunt parerile mele sincere ! Intr-un articol viitor ma voi ocupa de laturile de la Evenimentul Zilei !
                       
                                                                 
Semneaza al dumneavoastra, Maresal

    P.S.: Nu sunt pus de Jurnalul sa fac articolul asta, in fond, fiecare da banii pe ce vrea si nu am vreo problema...daca nu i-a furat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu