joi, 9 decembrie 2010

Dor de Paunescu - Recurs la Poet - Adrian Paunescu, bardul divin ( I )

          Incep in forta cruciada mea pentru comorile Romanei . Astazi scriu cateva ganduri despre Maestrul Neintrecut al Poeziei Romanesti, Adrian Paunescu .
Graitoare imagine...
     Adrian Paunescu mi-a fost un adevarat far calauzitor, mai mult decat un model, a fost un zeu in Marele Pantenon al Valorilor Romanesti ( pe care l-as putea arata ca loc la Bellu, lucru pe care si Vadim Tudor l-a mai repetat ) .
   In zilele Doliului National pe care romanii l-au avut si pe care il vor avea pentru Eternitate pentru acest " Colos cu miere-n grai " , excelenta asociere de cuvinte a domnului Corneliu Vadim Tudor ( care la catafalcul Maestrului si-a dovedit talentul de mare orator si supranumele de " Tribun " ) , fratii nostri romani ( inclusiv basarabeni ) au demonstrat ca pentru " cei multi, flamanzi si goi " , pentru poporul si natiunea romana, Adrian Paunescu ramane cel mai stralucit si important poet al nostru . Dar puterea ilegitima popular care ne conduce ( incaleca ) si fostii comunisti care acum sunt mari dizidenti ( " Indragi-ar ciorile si spanzuratorile " - Doina lui Eminescu - una dintre cele mai iubite poezii ale lui Adrian Paunescu ) , s-au bulucit sa il injure si sa ii dezonoreze memoria ! Dar nu-i bai, caci romanul e facut sa nu uite si intr-o zi va dansa cineva cazacioc si pe mormintele lor ! Romanii poarta Doliu la ei in suflet si nenorocitii sa moara de ciuda pentru ca pe romani i-a durut mult aceasta pierdere, chiar si fara Institutia Doliului National . Sufletele romanilor au vibrat la unison La adio, tu pentru Adrian Paunescu, dar Sa ne traiesti, Maria-Ta pentru poet !
     Voi continua seria " Dor de Paunescu - Recurs la Poet " cu povesti, ganduri si mai ales, poeme si incep cu Poemul Final " " De la un cardiac, cordial " !
Adrian Paunescu ( 20.07.1943-5.11.2010 )
Va las cu Presedintele Corneliu Vadim Tudor : Vadim Tudor - Adio, Adrian Paunescu !
                                   
                                                  Semneaza al dumneavoastra, Maresal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu