sâmbătă, 29 ianuarie 2011

" 39 de trepte " spre perfectiune

          Alfred Hitchcock poarta pe capul lui mare ( avea si ce pune acolo ) si rotund o coroana a cinematografiei, " Coroana Groazei, Coroana Misterului si a Umorului Negru absolut " . Poarta aceasta coroana de 80 de ani si o va purta o eternitate .
     Aici, Regele Suspansului isi construieste primul castel . A facut fortarete remarcabile, dar necunoscute de oameni . Acum, castelul cu " 39 de trepte " aduce recunoasterea lui Alfred Hitchcock ca un maestru al genului .
   Suspans de la inceput pana la sfarsit . Aventura si umor, umor cum numai Hitchcock putea sa faca .
     Considerat unul dintre cele mai bune filme de spionaj, cu un scenariu scris dupa opera lui John Buchan, " 39 de trepte " ramane un reper in intreaga lume cinematografica, avand parte de remake-uri nu atat de cunoscute si de reusite .
          Hitchcock alegea mereu actori mari, actori care sa fie personificarea exacta a eroilor sai . Vorbim aici de Robert Donat, un foarte convingator Hannay si o Madeleine Carroll, care face un personaj delicios, in pielea femeii ingrate .
     Intalnim in film o tema pe care Hitchcock o reia in cateva filme, aceea a omului nevinovat care lupta si se duce pana in panzele albe pentru dreptate sa .
   Filmul are si o doza serioasa de umor, umor tandru sau negru , Deznodamant exceptional !
      Nota 10 pentru un film de 39 !

Semneaza al dumneavoastra, Maresal

P.S. : Salut initiativa ziarului " Adevarul " care ne lasa sa ne bucuram de o colectie extraordinara, in fiecare vineri, contra cost bineinteles !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu