luni, 31 ianuarie 2011

Cine este securista Culcer, sluga lui Basescu si a lui Ceausescu

          Prin amabilitatea Jurnalului National, prezint astazi o dovada a slugarniciei absolute .
                    Credeati ca Ceausescu e rau ? N-ati vazut nimic .

     Legenda ( in afara articolului JN ) :

RodiCA CUlcer - securista de duzina, sluga si pe vremea lui Ceasca si pe vremea lui Base
Andrei Cornea - un boschetar ( si fata il ajuta ), care nu stie sa scrie ( cel putin pe romaneste ), al carui tata, Paul Cornea a fost secretar al CC al UTC între 1948 şi 1954, asistent al dentistului Ion Vitner, cel care i-a luat locul la Universitate Marelui Critic literar, G. Calinescu .
Pe Adrian Paunescu ( INGER ) il stiti . De Basescu ( DEMON ), ce sa mai vorbim ?

Rodica, Securitatea şi denigrarea lui Păunescu 
                         de Gabriela Antoniu

Cel mai important poet contemporan ( si nu numai )
" Înainte de ’89, ca secretară la Ambasada SUA, Culcer i-a cerut marelui poet să se întâlnească cu un diplomat american

Lipsa de scrupule şi atitudinea slugarnică ale teveristei Rodica Culcer pe banii contribuabililor sunt binecunoscute, dar Jurnalul Naţional vă oferă astăzi o probă de cinism dus la extrem. Pentru 7 noiembrie 2010, ziua când a fost înmormântat Adrian Păunescu, Rodica Culcer a plănuit şi pus în scenă un plan diabolic de denigrare a marelui poet în cadrul emisiunii "Ultima ediţie" prin intermediul scriitorului Andrei Cornea. Premeditarea a fost dezvăluită de Comisia de etică a TVR, care a pus în discuţia Consiliului de Administraţie al TVR atitudinea incalificabilă a Rodicăi Culcer şi a echipei sale.

Dincolo de concluziile Comisiei de Etică a TVR, care nu a găsit nici un vinovat, rămâne însă o întrebare: cum şi-a permis Rodica Culcer să-l denigreze pe Adrian Păunescu, ironizându-i calităţile de mare poet, în condiţiile în care aceeaşi Rodica Culcer, pe 29 septembrie 1988, pe vremea când era secretara consilierului politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, Michael Parmly, făcea anticameră la acelaşi Adrian Păunescu, pentru ca poetul să se întâlnească cu un diplomat american? Două note ale Securităţii din do­sarul de urmărire al poetului Adrian Păunescu demonstrează lipsa de scrupule a Rodicăi Culcer.

Şi mai demonstrează ceva. Că toate acuzaţiile la adresa ei că a fost ofiţer acoperit şi a lucrat pentru Securitate au o bază reală. Potrivit unor surse diplomatice, înainte de 1989, pentru ca un cetăţean român să lucreze la o ambasadă străină avea nevoie de aprobarea organelor de Securitate, asta în cazul în care nu era deja colaborator (cele mai frecvente cazuri). În perioada 1985-1989, când lucrurile se înrăutăţiseră dramatic în România, Direcţia a III-a de Contraspionaj a Securităţii nu permitea nici unui ce­tăţean să lucreze pentru firme sau ambasade străine dacă nu era colaborator/informator/agent al Securităţii. Aceleaşi surse spun că înainte de 1989, în cadrul Ministerului de Externe, exista un Oficiu pentru Deservirea Corpului Diplomatic (ODCD), care punea la dispoziţia ambasadelor străine personal românesc. Majoritatea acestora erau oamenii Securităţii – şoferi, secretare, bucătari etc...

Aşadar, ce şanse sunt în aceste condiţii ca Rodica Culcer, angajată înainte de 1989 ca secretară a consilierului politic al Ambasadei SUA, să fi fost altceva decât un agent al Securităţii? Vreo 0,001%... Şi vă prezentăm negru pe alb două note ale Securitaţii, ca o dovadă în acest sens:NOTA [ o puteti vedea pe site ]
La data de 29 septembrie 1988, poetul Adrian Păunescu a fost sunat la domiciliu de Rodica Culcer, secretara consilierului politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, Parmly Michael, informându-l despre dorinţa diplomatului american de a avea o discuţie cu el. Adrian Păunescu a fost surprins de propunerea ce i s-a făcut, solicitând detalii în legătură cu motivele care l-au determinat pe consilierul politic american să-l caute, lăsând să se înţeleagă că nu realizează legătura dintre funcţia politică a acestuia şi activitatea sa în domeniul literar. Secretara i-a precizat că de mai mult timp diplomatul american doreşte să aibă o întrevedere cu el, fiind interesat să-i cunoască atât părerile literare, cât şi politice, întrucât "scrierile sale nu sunt dezlegate de politică, iar el reprezintă o voce distinctă în peisajul literar şi politic actual din România".
Harnica . De la Ceausescu la Basescu, ca n-o dor buzele !

Arătându-se impresionat de aprecierile consilierului american cu privire la persoana sa, Adrian Păunescu a acceptat în principiu invitaţia ce i s-a făcut, cu menţiunea că "nu reprezintă nici o problemă pentru mine întâlnirea cu un om de pe aceeaşi planetă", precizând că pe data de 30 septembrie 1988, la ora 11:00, va da un răspuns "foarte exact". Despre intenţia diplomatului american, Adrian Păunescu a informat imediat pe tovarăşul secretar Croitoru Nicolae, care i-a indicat să anunţe conducerea revistei Contemporanul şi să ceară aprobare, asigurându-l totodată că va comunica aspectul organului superior. Adrian Păunescu a exprimat faţă de interlocutor intenţia de a da curs acestei invitaţii, afirmând că ştie ce atitudine să adopte pentru a apăra interesele ţării. Prin preşedintele Uniunii Scriitorilor, care este şi redactor-şef al revistei Contemporanul, acţionăm pentru a-l determina pe Adrian Păunescu să nu accepte întâlnirea cu diplomatul american. De asemenea, împreună cu Direcţia a III-a, întreprindem măsuri pentru a stabili intenţiile Ambasadei SUA cu privire la Adrian Păunescu.


NOTA
Urmare informării anterioare în legătură cu poetul Adrian Păunescu s-a mai stabilit:
1. Prin preşedintele Uniunii Scriitorilor, s-a acţionat asupra acestuia, fiind determinat să evite contactul cu şeful Secţiei politice a Ambasadei SUA la Bucureşti, Parmly Michael.
După ce în dimineaţa zilei de 30 septembrie a.c. s-a eschivat să răspundă la telefonul dat, conform înţelegerii anterioare, de secretara diplomatului american, la data de 3 oc­tombrie a.c. a fost din nou apelat de Ambasada SUA. Solicitându-i-se răspunsul referitor la propunerea consilierului politic de a avea o întâlnire cu el, Adrian Păunescu a precizat că nu a putut obţine acordul factorilor competenţi. În ceea ce priveşte modul cum trebuie să se intervină pentru rezolvarea problemei, Adrian Păunescu a sugerat să se facă demersuri la Uniunea Scriitorilor sau la Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste. În context, a afirmat că nu are nimic împotriva realizării discuţiei, după ce vor fi obţinute aprobările de rigoare. În încheierea convorbirii, făcând referire la situaţia în care se află, a apreciat, justificativ, pe un ton ironic: "Ce să fac, sunt un copil care trebuie dus la grădiniţă şi trebuie să merg din mână în mână". (...)


Cum a premeditat şefa ştirilor TVR "executarea" marelui poet

Pe 17 noiembrie 2010, Comisia de etică a televiziunii publice a constatat că emisiunea "Ultima ediţie", difuzată pe 7 noiembrie, ziua înmormântării lui Adrian Păunescu, "l-a avut ca unic invitat pe domnul Andrei Cornea (publicist la săptămânalul 22), prezentat ca eseist şi scrii­tor. Domnul Cornea s-a exprimat extrem de critic la adresa subiectului, ceea ce – în lipsa unui adversar de opinii – a transformat emisiunea într-una integral defavorabilă scriitorului dispărut. De altfel, într-una dintre intervenţiile sale, însuşi invitatul spune, referindu-se la Adrian Păunescu: «Să vorbească alţii despre calităţi!»".

În raportul trimis CA al TVR, membrii Comisiei de etică au anexat o postare semnată de Rodica Culcer în subsolul unui material publicat la 15 noiembrie 2010 pe site-ul asymetria-anticariat de publicistul Petru Clej şi intitulat: "Nu am nimic în comun cu România lui Păunescu", postare care dovedeşte că denigrarea poetului Adrian Păunescu a fost premeditată. "rodica culcer: (15-11-2010 la 05:03):«Foarte interesantă şi binevenită atitudinea voastră faţă de cazul AP. Am încercat şi noi la TVR să dăm glas celor revoltaţi de cultul personalităţii sale, prin emisiunea în care a fost invitat Andrei Cornea, iar acum suntem prigoniţi de PSD, prin oamenii lor din CA şi din Comisia de etică a instituţiei. Mai mult, Victor Ponta a cerut în plenul Parlamentului audierea întregii conduceri a TVR pentru modul în care a reflectat dispariţia "marelui poet".

De aici se simte mirosul
Unde mă despart de tine şi de analiza ta este în implicarea religiei ortodoxe în această isterie: totul nu este decât o manevră a PSD, care a vrut să-l transforme în martir al neamului şi s-a folosit masiv de Realitatea TV şi de Antene în acest sens. Desigur, apariţia preşedintelui Băsescu la catafalc a fost regretabilă, dar asta nu schimbă faptul că totul, absolut totul, este o operaţiune politică – ceea ce este foarte grav»". Conform dcnews.ro, prezentarea acestei postări în raportul Comisiei de etică a fost făcută la iniţiativa Luciei Hossu-Longin, cunoscut producător şi realizator de televiziune şi membră a CA al TVR. Ea a cerut cu această ocazie Consiliului de Administraţie al TVR curăţarea postului public de "executorii de personalităţi". Vinovate sau nu, au existat de-a lungul istoriei comenzi de denigrare a unor personalităţi, fără ca acela pus la zid să se poată apăra, a susţinut Lucia Hossu Longin, considerând că a da glas numai celor revoltaţi nu poate fi decât un atac la persoană.

Poate vă întrebaţi care a fost finalitatea acestui demers. Pentru Rodica Culcer, nici o pedeapsă. Dimpotrivă. A apărut recent pe sticlă ca moderatoarea emisiunii "Judecă tu!", o emisiune în care sunt rodaţi invitaţii de casă ai Puterii, printre care şi sus-amintitul Andrei Cornea. Cât priveşte restul echipei lui Culcer, Comisia de etică şi arbitraj "nu a putut determina responsabilitatea editorială pentru lipsa de echilibru constatată în emisiune, întrucât producătorul Antonela Ghemu nu s-a prezentat la nici una din cele două şedinţe la care a fost invitată. În aceste condiţii şi având în vedere obligaţia comisiei de a se pronunţa într-un timp rezonabil, punem la dispoziţia Consi­liului de Administraţie concluziile parţiale ale cazului analizat".

PS: Precizăm că dezvăluirile din Jurnalul Naţional nu sunt un atac la TVR, ci la adresa slugilor regimului portocaliu care cheltuiesc bani publici în interes de partid. De asemenea, constatăm că, în cazul TVR, zisă şi liberă, ne-am întors în anii ’90, iar prin acest demers jurnalistic urmărim depolitizarea postului public de televiziune. "

          Va spun sincer . Nu sunt eu crestinul perfect . Nu am fost si nu voi fi, dar le doresc acestor nenorociti sa aiba o moarte de caine, pentru ca au trait ca niste javre ! 

                                                    Semneaza al dumneavoastra, Maresal  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu