duminică, 2 ianuarie 2011

Prefer clasicii Tom si Jerry, sau cum nu fac 300 cat 2

       

                  " 300 " (2006)


-regie : Zack Snyder
-scenariul : Zack Snyder si Kurt Johnstad
- cu : Gerard Butler - Leonidas, Lena Headey - Gorgo,
         Dominic West - Theron, David Wenham - Dilios,
         Rodrigo Santoro - Xerxes, Vincent Reagan - Capitanul 
         

  Ce este defapt " 300 - Eroii de la Termopile " ?
    Filmarea unui scenariu dupa o banda desenata , care din cate stiu nu a fost si ea prea apreciata . Acest film trebuie sa fie gandit, ca ceva facut dupa o banda desenata , nu ca o pelicula istorica . Cred ca a fost intentia ca filmul sa semene cu o legenda spartana , pentru ca oricine poate observa , pornind de la notiuni clare ( razboinicii numiti " nemuritorii " arata in film ca niste mercenari - samurai japonezi , un rege persan Xerxes care arata ca o corcitura barbat-femeie , chel , desi cronicile nu il descriau asa , un calau cu securi in loc de maini si asa mai departe ) pana la notiuni istorice ( scrierile lui Herodot sunt date efectiv peste cap ) .
      Va intreb : ce ar mai fi fost " 300 " fara popularitatea lui Butler si fara niste efecte speciale destul de reusite , dar bine a remarcat godfather , la cat de mult sange tasneste cand este impuns cu sulita un soldat , pe pamant parca a fost sters de femeile de serviciu din Parlament la cazul Sobaru .
        " Daruirea " reginei Gorgo , moartea pe care i-o pricinuieste lui Theron si scenele cu cocosatul absolut scarbos sunt de un dramatism patetic .

     Grosul filmului sta in scenele de lupta si in efectele speciale .
Ideea ca filmul ar fi istoric apartine americanilor ( pe pachetele de la fastfood inca nu s-au desenat scene de lupta din istorie ) si s-a raspandit rapid , facand parte din publicitatea sa .
          Un film pe care sa il vezi o data ( ceea ce nu am facut eu aseara ) si gata , pentru ca a doua oara te cuprinde scarba . Dupa cum imi este obiceiul, dau si o nota : 7 ! ( publicata si pe CinemaRx )

 Semneaza al dumneavoastra, Maresal  

2 comentarii:

  1. Exact aceleasi lucruri pe care le exprimati aici despre film le-am simtit si eu,de fapt filmul asta nu transmite nimic.Scenele de lupta si toate efectele speciale pot fi impresionante pentru unii,dar adevarul e ca atunci cand l-am vizionat nu imi parea mai mult decat un desen animat dar foarte prost facut(si eu prefer Tom si Jerry de 10 ori)si nu stiu cum am rezistat pana la final,poate vroiam totusi sa ii mai dau o sansa,dar scenele patetice s-au succedat pana la final.Ce sa mai spun,un film plin de clisee si nici macar "actingul" nu m-a dat pe spate.Mai mult de nota 6 nu merita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si sper sa ma urmaresti si comentezi si de acum in colo !

    RăspundețiȘtergere