luni, 7 februarie 2011

Sabotarea inculturii

         Alfred Hitchcock poarta pe capul lui mare ( avea si ce pune acolo ) si rotund o coroana a cinematografiei, " Coroana Groazei, Coroana Misterului si a Umorului Negru absolut " . Poarta aceasta coroana de 80 de ani si o va purta o eternitate .
     Aici, Sir Alfred face o capodopera a intunericului si ocultului . El face un film captivant, intr-o atmosfera de-a dreptul terifianta si surprinzatoare . Intr-o Londra prea nepasatoare, o grupare oculta isi face linistit simtita prezenta . Intrand in lumea cinematografului domnului Verloc, sergentul Ted Spencer dezvaluie publicului lumea ascunsa a crimei organizate .
   Film ce poate aparea neatractiv, dar un ochi cel putin atent ar remarca multe nuante introduse de Hitchcock intr-un scenariu bun .
      Filmul are si suspans, care te tine in priza pentru a afla viitoare lovitura, totul culminand cu moartea micutului Stevie . Acesta este si un element de umor ( nelipsit in filmele lui Hitchcock ), cu catva timp inainte sa moara trecand prin fel-de-fel de actiuni comice cu acel spiter ( ? ) .
         Intalnim si o tema des intalnita la Regele Suspansului : spionii si organizatii secrete . Acest film ramane unul dintre cele mai bune in domeniu .
   Cum Alfred Hitchcock era un perfectionist natural, putem vedea aici inca o marca a acestuia . Actori fenomenali : Oskar Homolka, jucand impecabil rolul domnului Verloc, avand un accent superb, Sylvia Sidney, sensibila si inocenta si Ted Spencer, durul care salveaza fata si situatia .
    Avem suspans, mister, umor si moarte . Scenele finale raman memorabile in istoria filmului si poate acea intrebare " A spus-o inainte sau dupa " a ramas si ea in mintile multora . Poate nu intelegeti ce vreau sa spun, dar sper sa vedeti filmul si sa ascultati replica .
        Din Londra-i natala, Alfred Hitchcock saboteaza incultura mondiala . Nota 10 ! ( publicat si pe CinemaRx )


                                                       Semneaza al dumneavoastra, Maresal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu