joi, 3 februarie 2011

Vladimir Gaitan, maestru la 64 de ani

          Desi ieri a fost ziua dansului, am apucat ieri, pe ultimele minute ale lui 2 februarie sa scriu o urare pe CinemaRx, pe care o public astazi pe blog .

     Imi este obiceiul sa amintesc tinerilor ca astazi, totusi, pe langa multi cretini care nu trebuiau sa vada lumina soarelui, se nasc si oameni . Oameni pe care Dumnezeu i-a batut cu har . Dar ranile s-au vindecat cu iubire, iubirea publicului . Ei bine, astazi ii dau " Buna ziua " si " La multi ani " unui actor a carui cariera am urmarit-o inca de la " Reconstituirea " lui Lucian Pintilie din 1968 . Este vorba de Vladimir Gaitan .
   Vladimir Gaitan a jucat o gama larga de roluri, transformandu-le in personaje memorabile, din toate paturile sociale, din toate epocile, intrand in istorie . Se poate spune ca a imbatranit in breasla si in talent in acelasi timp cu genialele filme ale maestrului Sergiu Nicolaescu . Ale mele filme preferate cu el sunt :
     " Reconstituirea ", " Zile Fierbinti ", " Accident ", " Pentru patrie ", " Ultima noapte de dragoste ", " Duelul " ( desi un rol minor ), " Intalnirea ", " Wilhelm Cuceritorul - Cucerirea Angliei ", " Mircea ", " Coroana de foc ", " Oglinda " , " Supravietuitorul " si " Poker ", un rol exceptional .
   Are si o cariera teatrala jucand de catva timp la Teatrul de Comedie si avand un mare succes cu satira " Poker " .
     Revenind la cariera cinematografica, pot spune ca rolul sau de capatai ramane Tudor Gheorghiu din " Ultima noapte de dragoste ", film fara cusur al lui Sergiu Nicolaescu, care, dupa cum am mai spus, l-a scolit practic in cariera de actor .
          Judecand dupa acest lucru, cred ca Vladimir Gaitan va juca si in urmatorul proiect al lui Sergiu Nicolaescu, " Candele de zapada ", dupa un scenariu de Corneliu Vadim Tudor, care a semnat scenariu si pentru " Triunghiul Mortii ", alt mare film istoric facut de maestrul Nicolaescu .
     Vladimir Gaitan este tanar, asa ca ii doresc multa sanatate si multi nepoti . Nota 10 .

Scena finala in " Ultima noapte de dragoste "
                                                           Semneaza al dumneavoastra, Maresal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu