miercuri, 16 martie 2011

Iredentismul, sovinismul maghiar nu mai are limite ! Avram Iancu " spanzurat " de extremistii unguri !

         Ieri, ungurii si-au serbat ziua . In Romania, insa, spurcatii sovini au cerut iar autonomia, judecand si spanzurand o papusa cu chipul lui Avram Iancu .
      Ni se distrug simbolurile . Vor sa ne rupa tara . Ce se asteapta ? Un conflict armat intre teroristii Garzii Secuiesti si romanii deveniti minoritari ( pe plan politic local ) in tara lor, iar pe plan politic national, sfasierea teritoriala a Romaniei . Primul pas : ungurii la guvernare mereu . Duca-se-n tara lor ! Al doilea pas : diverse legi, cea mai tampita fiind cea a Educatiei, prin care materii de baza ale invatamantului, istoria ( in principal ) si geografia, vor fi predate in " limba cailor ", excelenta structura a lui C.V.Tudor .
             In astfel de situatii, intr-un stat national, mandru si respectat, cel putin politia ar iesi pe strada si ar face ordine . Il " spanzurati " pe Avram Iancu ? Las ca va spanzuram noi 10 pentru el ! Nu va puneti cu noi, adevaratii romani, bozgorilor, ca va rupem oasele alea de lut !
      Rusine, Romanie ! Quo vadis ?!Csibi Barna l-a “spânzurat” pe Avram Iancu la Miercurea Ciuc de Daniela Munteanu, Jurnalul National
cu subtitlul „Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi a secuilor”

" Locuitorii municipiului Miercurea Ciuc au fost martorii unui “spectacol” neobişnuit luni după-amiază, în centrul municipiului Miercurea Ciuc. În cadrul “spectacolului” oferit de Csibi Barna, Avram Iancu a fost judecat şi condamnat la moarte prin spânzurare de către un tribunal, el fiind acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid. Condamnarea a fost executată: păpuşa de paie, care reprezenta personajul lui Avram Iancu, a fost spânzurat pe o spânzurătoare improvizată.

Luni după-amiază a avut loc, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, “o acţiune cu caracter de informare” privind evenimentele istorice legate de revoluţia 1848 - 1849, petrecute în Transilvania. Organizatorul principal al acţiunii de informare este nimeni altul decât Csibi Barna, care a devenit cunoscut în media ca şi unul dintre liderii Gărzii Secuieşti. Potrivit textului, pozelor şi filmuleţului postat pe blogul său personal, Csibi a intenţionat, prin această acţiune, să facă cunoscute faptele “moţilor conduşi de Avram Iancu, Petru Dobra, Axente Sever şi alţii”, comise cu “o cruzime animalicească” împotriva maghiarilor. El a expus şi o listă, pe care au fost enumerate cu aproximaţie numărul şi numele victimelor genocidului antimaghiar precum şi localităţile unde acestea s-au petrecut dar şi copiile unor desene intitulate “Din atrocităţile valahilor”. În cadrul “spectacolului” oferit de Csibi Barna, Avram Iancu a fost judecat de “un tribunal”, fiind acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid, iar în urma “sentinţei” de condamnare la moarte prin spânzurare, el a fost spânzurat.

“Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi al secuilor”, a precizat, la final, Csibi Barna.

“Acţiunea de informare istorică”, organizată de Csibi Barna, a fost autorizată

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, Dan Iamandi, acţiunea informativă, organizată luni după-amiază a fost autorizată. “A fost autorizată pentru că în cerere era menţionat că vor fi manifestări comemorative şi explicarea evenimentelor istorice din 1848”, ne-a declarat Dan Iamandi. El a precizat că “spectacolul” organizat de Csibi Barna nu a stârnit interesul cetăţenilor, “care se uitau la el, fără să se oprească, fiind doar în trecere”. Înspectorul şef şi-a exprimat însă îngrijoarea pentru faptul că tocmai copii au fost cei care urmăreau “spânzurarea” cu mare atenţie, având în vedere că este vorba despre un spaţiu unde ei se pot juca liniştiţi, nefiind tulburaţi de circulaţie.

Inspectorul şef al IJJ Harghita a subliniat că, probabil, instituţia se va adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu privire la faptul că “spânzurarea s-a petrecut în prezenţa copiilor”. Dan Iamandi a mai afirmat că se vor lua măsuri împotriva lui Csibi Barna şi pe baza Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, “având în vedere că a denaturat scopul menţionat în cererea înaintată Primăriei. A solicitat autorizaţie pentru comemorarea unui eveniment istoric şi a făcut spectaculul cu spânzurătoarea”, a spus Dan Iamandi.

“Deocamdată trebuie sp vedem exact unde a fost greşeala pentru că trebuie să avem grijă să nu fim interpretaţi greşit”, a spus inspectorul şef Iamndi.

În solicitarea de autorizaţie, înregistrată la Registratura Primăriei Miercurea Ciuc cu numărul 2629/07.03.2011, Csibi Barna menţionează că la data de 14.03 2011 ar dori să organizeze “o acţiune istorică, informativă în legătură cu evenimentele din timpul revoluţiei ardelene din 1848 - ’49, (...)”. El specifică şi faptul că că în cadrul acţiunii “se vor prezenta descrieri de evenimente, copii după desene contemporane, păpuşi din paie, de carnaval, etc”, menţionând ca persoană răspunzătoare de organizare este Csibi Barna.

Csibi Barna este funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita şi totodată, membru marcant al Asociaţiei de Cultură şi Tradiţii Garda Secuiască, neînregistrată juridic. "

Asta e-a noastra !
                                Semneaza al dumneavoastra, Maresal

Un comentariu:

  1. Ștefan, nu are rost să te agiți; asemenea acțiuni au avut loc mereu în Transilvania, în principal în Secuime, de când Ardealul a fost inclus în granițele României. Acum să căutăm vinovații? Ei sunt mulți, sunt ROMÂNI (reține te rog asta!)și au guvernat România, o guvernează încă! Maghiarii au avut o „Regiune Autonomă” (1952-1968) chiar în inima țării. Încă și pe vremea lui Ceaușescu (care a desființat-o, atrăgându-și ura de moarte a ungurilor) când se mai știa de frică, maghiarii din Transilvania se manifestau fățiș (nu cu avântul de astăzi, e drept) împotriva României. Vinovați sunt, cum am scris, guvernanții de ieri și de azi ai țării, poate și cei de mâine, care au lăsat situația să se agraveze, ba chiar au pactizat cu dușmanul...Asta e situația! Deocamdată e un foc de paie; evoluția evenimentelor depinde de următorii factori: 1. Ce forțe, cât de puternice și până la ce punct ar fi dispuse să-i sprijine pe maghiarii din Ardeal? Eu opinez că (acum) sunt destule forțe și puternice, așa încât e puțin probabil ca România să se poată opune obținerii autonomiei Ținutului Secuiesc! Dar ce va urma? 2. Poate România să se opună unei acțiuni dure antistatale? Păi, nu prea...Întregul nostru sistem de apărare a fost permanent sabotat (inclusiv de români!)...Se poate baza România pe sprijin consistent din afară? Din partea cui? Și aici sunt pesimist...Cei mai puternici aliați ai noștri (americanii) în majoritatea lor, susțin tendințele separatiste și autonomiste, din dorința lor clară de a recontura harta Europei...3. Ce va însemna (și care vor fi limitele) autonomiei maghiarimii ardelele? Dar de aici începe catastrofa, așa că mă opresc...
    Profesorul de Civică ...

    RăspundețiȘtergere