marți, 25 octombrie 2011

Trăiască Regele !Nu, nu m-am scrântit . Probabil că ştiţi că pentru mine Mareşalul Antonescu este sfânt . De ce să trăiască Iuda ? Pentru că omul este bătrân, pentru că este rege şi merită un respect deosebit . El şi monarhia . 
Mi-am dat seama de mult timp că ceea ce se întâmplă în statele republicane este grav . Nu sunt monarhist sau republican . Eu doar îmi permit să spun că, tradiţional, românii sunt monarhişti . Eu cred că România se poate mântui cumva . Şi asta nu ţine de forma de guvernământ . 
Nu îl condamn pe Băsescu . A vrut să atragă naţionaliştii prin  şahurile la rege . Ce să facă un securist şi un comunist nenorocit şi şleahta lui ?
De bun simţ a fost să spunem La mulţi ani . Mi-a plăcut eleganţa majestăţii sale . Rămâne regele ţării . Nu poate fi scos ca o măsea stricată, deşi el a stricat istoria prin două mari trădări : Arestarea Mareşalului şi Abdicarea .
Mareşalul era Conducător . Trebuia să mergem pentru România Mare până la capăt ! Aud formula Abdicare forţătă . Nu l-a obligat nimeni să semneze şi să nu lupte, revanşându-se, până la capăt .
De ce să ne ascundem dupa degete ? Este un criminal şi faptul că ne-a lăsat coteţul în care trăim, pe care nu il pot numi România, nu poate fi uitat . Dar este un om respectabil .
Carol I este modelul regelui ideal . De asta iubesc dinastia asta nemţească : dacă primul rege era florar, tot cu majestate i te-ai fi adresat . Atât era de nobil . Iată că, dinastia a regresat până în punctul în care ne-am afundat în nisipurile mişcătoare ale bolşevismului .
Un discurs elegant şi prea general . Un concert minunat, dar nu prea răsunător . M-aş fi aşteptat la Beethoven, Enescu, Ravel ... Totuşi, Regina Sofia, Regele Simeon şi alte capete încoronate au trecut pe aici .
A fost frumos, dar generalist, parcă . A fost, cred, normal .
Pentru monarhie şi România, de care este legată ombilical, la mulţi ani, majestate !
Trăiască Regele !


Discursul regelui
Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Multe domenii din viaţa românească, gospodărite competent şi liber, au reuşit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători şi companiile mijlocii, tinerii şi profesorii din universităţi, licee şi şcoli, cei din agricultură.

Încearcă să-şi facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomaţii şi funcţionarii publici, deşi sunt puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Îşi fac datoria faţă de ţară instituţii precum Academia Română şi Banca Naţională, deşi vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit faţă de ierarhia valorilor din societatea românescă.

Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democraţie, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare.

România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile şi aeroporturile moderne sunt parte din forţa noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este şi va fi o piatră de temelie a societăţii.

Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susţine interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării noastre.

Nu m-aş putea adresa naţiunii fără a vorbi despre Familia Regală şi despre importanţa ei în viaţa ţării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.

Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor!

Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.

În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.

Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi.

Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române:

Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.

Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi. Europa de astăzi este un continent în care popoarele şi pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii. Ei sunt toţi parte a naţiunii noastre şi aşa vor rămâne totdeauna.

Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.

Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!


Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Galerie foto a Jurnalului NaţionalSemnează al dumneavoastră, Mareşal

3 comentarii:

  1. Bai da ce tupeu obraznic are asazisul regela mihai, regele cui? ca al romanilor nu mai e de cand i-a vandut bolsevicilor la 23 august 1944.Bietul MARESAL ANTONESCU, fie-i tarana usoara ca si acum se rasuceste in mormant sarmanul de cate ori apare criminalul de mihai in tara. Si mascarada regalistilor si a PNTCD-ului si a PNL-ului care n-ar trebui sa mai existe ca toti astia impreuna cu PCR-ul ,l-au vandut pe maresal in 44 si Romania odata cu el. Regele impreuna cu partidele mai sus amintite au fost si sunt puroiul societetii proveniti din infectia bolsevismului. Tata-sau lui mihai , Carol , alt nemernic, a dat Basarabia si Bucovina bolsevicilor fara nici o riposta. Stiti cati romani au omorat sovieticii din cele 2 tinuturi care si acum sunt la ei? Dublul evreilor gazati de Hitler care totusi le-a oferit o moarte rapida si nu maltratati ca romanii nostri de sovietici. Ala a fost holocaustul , nu la Auschwitz. RUSINE,RUSINE,RUSINE!!! ONOARE MARESALULUI ION ANTONESCU ,CEL MAI MARE EROU NATIONAL AL ROMANILOR !!! AMIN.

    RăspundețiȘtergere
  2. RUSINE CRIMINALULUI TUPEIST;NE-A VANDUT SI PE NOI SI PE MARESALUL ANTONESCU IN 1944; BOLSEVICILOR SI MAI ARE TUPEU SA CALCE PAMANTUL ROMANESC; ASTA-I PUROIUL ROMANIEI PROVENIT DE LA INFECTIA BOLSEVISTA;MAI ARE DECORATIA DE LA STALIN ,GUNOIUL DE MIHAI??? SA O ARATE; RUSINE!

    RăspundețiȘtergere
  3. In Parlamentul Romanei(1919), Marghiloman a pus problema iresponsabilitatii constitutionale a regelui Ferdinand, privind angajarea in razboi alaturi de Antanta. Intr-o monarhie doar regele poate fi iresponsabil, sfetnicii sai nu, pentru ca in acest caz platesc in solidar. Deci regele este o masea stricata.

    RăspundețiȘtergere