luni, 9 aprilie 2012

Ştefan Iordache: stea pe Aleea Celebrităţilor. "Madrigal" i-a adus un omagiu de Maria Sârbu, Jurnalul Naţional


În preajma Sărbătorilor Pascale a fost omagiat, luni, la Bucureşti, Ştefan Iordache. În memoria domniei sale s-a dezvelit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, o stea cu numele acestui minunat actor inaugurată de sora regretatului artist, Ileana Iordache. Au fost oferite, postum, o stea mică din aur din partea Casei de Bijuterii Sabion şi Placheta oraşului Bucureşti. Toate sunt în semn de recunoştinţă pentru marea activitate în teatru şi film a regretatului artist, dispărut în septembrie 2008 şi care ar fi împlinit în februarie 71 de ani.

Steaua lui Ştefan Iordache străluceşte acum alături de stelele lui Amza Pellea (oferită postum anul trecut, tot înaintea Sărbătorilor de Paşti), Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuţ, Stela Popescu şi Ion Caramitru.

Au venit, amintindu-şi cu drag, dar şi cu mâhnire, de cel care a fost un mare artist, oameni de teatru, prieteni, dar şi membri ai Corului Madrigal, care au cântat, aducându-i astfel un omagiu regretatului actor. În 2005, Corul Madrigal a realizat cu Ştefan Iordache un CD cu colinde, iar luni, în Piaţa Timpului cei prezenţi au primit câte un exemplar, potrivit Mediafax.

S-au rostit discursuri, dar cel mai emoţionant dintre toate a fost poate cel al surorii artistului: "O vorbă populară spune că atunci când cerul plânge celui care ne-a părăsit îi pare rău că a plecat dintre noi. Acum trei ani şi jumătate, cerul a plâns, semn că lui Ştefan îi părea rău să plece (…). Ştefan a fost şi este un mare om şi sunt convinsă că acum se uită cu drag la această stea, oferită pentru nemurirea sa pe pământ”.

©VIP
Semnează al dumneavoastră, Mareşal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu