duminică, 13 mai 2012

Evenimentul zilei : 13 mai : Gimnastele României cuceresc Campionatul European

Sandra Izbaşa - minunea gimnasticii mondiale, aur la sărituri

Cătălina Ponor - aur la bârnă, argint la sol

Larisa Iordache - aur la sol, argint la bârnă


Sunt fiu de sportivi . În zadar i-am spus berzei să ma aducă într-o familie de medici sau de avocaţi . Dar pot spune că mai bine nu se putea . Am avut mereu respect pentru oamenii talentaţi din această lume extraordinară a sportului . Evident, nu mă refer la concepţia românului despre sport, care spune că fotbalul e rege ( şi toată eticheta, care e bazată pe bere, bătaie şi golănism, ca însuşire de bază a microbistului lipsit de neuroni şi a jucătorului ) . Nu e deloc aşa . Şi o spune unul care, neştiind datorită vârstei şi piteştean fiind, a stat în braţele adevăratului rege al forbalului românesc, Nicolae Dobrin .
Mama a fost voleibalistă . Mi-am trăit copilăria privind-o în sală cum luptă pe teren . Pentru că, pentru mine, sportul trebuie să fie un război corect . 
Nu pot să nu fiu excesiv de subiectiv . Iubesc sportul făcut cu pasiune, cu talent, cu forţă . De asta nu mă uit cu plăcere la fotbal şi de asta m-aş uita bucuros la handbal - sportul tatălui meu -, la patinaj, la gimnastică . Din păcate, mă reţine timpul . 
Seria începută de Nadia în sportul mondial, aceea de recunoaştere a valorii româneşti şi în acest domeniu, a continuat şi continuă, datorită marilor antrenori Mariana Bitang şi Octavian Bellu, cu Sandra Izbaşa, care este şi preferata mea, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache . 
Astăzi, în cadrul Campionatelor Europene, lotul României a împodobit imaginea ţării cu multe medalii foarte importante, după ce ieri, acelaşi lot a câştigat aurul pentru echipe .
Scârbit de politică, de spectacolele proaste ale televiziunilor comerciale, de interlopii din lumea politică sau născuţi la focul şatrei, sunt în culmea bucuriei pentru victoria de azi . Absolut extraordinar !
Sunt aproape sigur că voi declara victoria fetelor României marele eveniment al lunii . Pentru că ce au făcut ele a fost mânat, sunt convins, de o mare încărcătură patriotică, de dorinţa de face cinste ţării şi de a privi în glorie tricolorul românesc de pe locul I al podiumului . 
Felicitări, fetelor ! Felicitări, doamnă şi domnule antrenor ! Felicitări România !


Jurnalul Naţional

UPDATE 17:15 Larisa Iordache a câştigat medalia de aur, iar Cătălina Ponor pe cea de argint, în finală la sol, la Campionatele Europene de la Bruxelles.

Larisa Iordache a produs “explozie” la Bruxelles, în tribune, dar şi pe marginea covorului, ea încheind în aplauzele antrenorilor Bellu şi Bitang, dar şi ale Cătălinei Ponor. Larisa a fost notată cu 15.233 şi a cucerit medalia de aur, în timp ce Cătălina Ponor a fost notată cu 14.633, obţinând medalia de argint. Pe podium a mai urcat britanica Hannah Whelan (14.533).

UPDATE 16:43 Ponor - aur, Iordache - argint, în finala de la bârnă

Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de argint, în finală la bârnă, la Campionatele Europene de la Bruxelles.

Larisa Iordache a deschis finala, fiind notată cu 15.133, cu care a ocupat locul doi. Cătălina Ponor, intens aplaudată de public, a intrat ultima în finală, exerciţiul ei fiind notat cu 15.200, performanţă care i-a adus medalia de aur.
Pe podium s-a mai aflat Hannah Whelan (14.333).

UPDATE 15:40 Sandra Izbaşa campioană europeană la sărituri

Sandra Izbaşa a fost notată cu 14.900 la prima săritură şi cu 14.883 la a doua, iar cu media de 14.866 a cucerit medalia de aur. Medalia de argint a revenit gimnastei Oksana Şusovitina (Germania), cu 14.683, iar pe locul trei s-a clasat Giulia Steingruber (Elveţia) - 14.624.

--------------------------------------------------------------------
România a încheiat participarea la CE de la Bruxelles, cu 12 medalii, după cum urmează: Senioare-aur pe echipe, aur la sărituri (Sandra Izbaşa), aur la bârnă (Cătălina Ponor), argint la bârnă (Larisa Iordache), aur la sol (Larisa Iordache), argint la sol (Cătălina Ponor); Junioare - argint la sărituri (Alina Stănilă), bârnă (Andreea Munteanu), sol (Silvia Zarzu), bronz pe echipe, la individual-compus şi sol (Andreea Munteanu).


P.S. : Plănuiam să scriu astăzi despre marele Colea Răutu, de la moartea căruia se împlinesc patru ani . Nădăjduiesc ca în noiembrie, la centenarul naşterii sale, să îi dedic mai multă atenţie . Şi, pe de altă parte, sunt sigur că maestrul şi-ar fi dorit această victorie şi a pus o vorbă bună lui Dumnezeu pentru ea ...

Semnează al dumneavoastră, Mareşal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu