vineri, 6 iulie 2012

Premiera mondială a compoziţiei "Haz de necaz”, de Sergiu Celibidache, la Bucureşti de Carmen Anghel, Jurnalul Naţional


"Haz de necaz”, compoziţia lui Sergiu Celibidache, va fi dezvăluită în premieră mondială publicului român, la 7 iulie în minunatul cadru al Ateneului Român, de la ora 20:00.

"Haz de necaz” este o premieră vânată de întreaga lume, dar pe care familia Maestrului a decis să o aducă în România.

Sergiu Celibidache a părăsit România pentru a deveni compozitor şi a ajuns, prin forţa destinului, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii. La 100 de ani de la naştere, urmaşii îi împlinesc visul: premiera mondială a compoziţiei sale "Haz de necaz”, în ţara sa.

Premiera va fi sub bagheta lui Mark Mast, fost elev al lui Sergiu Celibidache, care a petrecut mai bine de cinci ani alături de Maestru, zi de zi.

"E o ocazie extraordinară pentru România şi pentru români de a fi martorii premierei mondiale a compoziţiei lui Sergiu Celibidache «Haz de necaz». Numai titlul ne spune cât de român era Sergiu Celibidache, mult mai mult decât alţii care trăiesc în ţară o viaţă. Este totodată o ocazie pentru noi toţi să fim mândri că am dăruit lumii un dirijor de talia lui şi că acum suntem atât de privilegiaţi să fim cei dintâi martori ai acestei minunate compoziţii”, declară Adela Vrînceanu, Director Comunicare Fundaţia Sergiu Celibidache.

Iată programul unei seri minunate, la Sala Mare a Ateneului. Maurice Ravel- "Ma mere l’ Oye” – cinci piese pentru orchestră (compuse pentru pian între 1908 – 1910 şi transcrise pentru orchestră în 1911)

Pavane de la Belle au bois dormant *Petit Pucet*Laideronnette, Imperatrice des pagodes*Les Entretiens de la Belle et de la Bete*Le jardin feerique; Wolfgang Amadeus Mozart- Concertul pentru pian şi orchestră nr. 20 in Re major KV 466, Allegro* Romanze*Allegro assai şi premiera mondială -Sergiu Celibidache -"Haz de necaz” – suită românească în 8 părţi. Orchestra Filarmonicii George Enescu va fi dirijată de Mark Mast, iar la pian va fi Dan Grigore.

Evenimentul face parte din Festivalul Celibidache 100, care marchează 100 de ani de la naşterea genialului muzician.


Semnează al dumneavoastră, Mareşal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu