duminică, 11 noiembrie 2012

Jurnal cu iz francez de Monalisa Basarab. Episodul al III-lea : Cannes

Ziua a III-a 

Palatul Festivalurilor (Palais des Festivals et des Congres)

Lux, calm şi voluptate Baudelaire


Cannes - “pulsaţia fantastică a vieţii” - simbolizează frumuseţea și viaţă sclipitoare, cea pe care o trăiesc stelele de cinema, ce îţi captivează privirea și inima în fiecare clipă.
Palatul Festivalurilor (Palais des Festivals et des Congres)
Întălnirea cu Palatul Festivalurilor (Palais des Festivals et des Congrès), locul desfășurării renumitului Festival de Film, considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente din lume, a fost imensă. Am avut o senzaţie unică, particulară oricărui actor.
Clădirea “emblemă” a festivalului, destul de modestă (arată mult mai fastuos în poze și la televizor), avea pe frontispiciu un banner imens, pe care erau menţionate toate evenimentele culturale ce se desfășurau în acea perioadă. Strada starurilor din faţa clădirii Théâtre Claude DEBUSSY, înfrumuseţată din loc în loc de amprentele mâinilor a multor celebrităţi, imprimate în betonul cenușiu, a fost mereu învăluită în mister.
Faimoasele trepte și covorul roșu erau aglomerate de turiști care nu încetau să-și facă fotografii, din orice unghi priveai. Pentru mine însă, urcarea treptelor la Cannes, chiar și în absenţa unui premiu, a însemnat un bun prilej de a trăi măcar pentru o clipă, iluzia celebrităţii.
O promenadă pe cunoscutul bulevard La Croisette, strada ce se întinde de-a lungul coastei, mărginită de palmieri, spaţii verzi, flori, clădiri impunătoare, cu magazine luxoase și branduri cunoscute, nu-i deloc de neglijat. Oarecum asemănătoare cu Promenade des Anglais, faleza impresionează. Există puţine similitudini între plaja de la Nice și cea de la Cannes. La același nivel cu faleza, plaja are intrarea lină în mare, iar nisipul fin de aici îţi creează o stare de confort, lucru remarcat de mine când am avut parte de o “baie de soare”.
Hotel Carlton Intercontinental - cu vedere spre 'Quartier des Anglais'
Din moment ce pășești la Cannes, nu poţi să pierzi ocazia de a vizita centrul vechi al orașului, Cartierul Englez (Quartier des Anglais), care și-a păstrat farmecul datorită vilelor elegante, creaţiilor arhitecturale inspirate de castele sau edificii clasice; Muzeul Internaţional al Parfumurilor (Musée International de la Parfumerie), un muzeu elitist ce prezintă parfumuri din întreaga lume și Parfumeria Galimard (Parfumerie Galimard); Grădina Botanică (Jardin Botanique), deosebit de bogată și bine pusă în valoare; Piaţa a la Provence (Le Marché de Provence) renumită pentru produsele sale; Piaţa de antichităţi (Marché Forville) propice colecţionarilor de artă.
Cannes - “un univers de rafinament, lux şi frumuseţe” - este orașul starurilor, al monumentelor arhitecturale și caselor de vacanţă mult visate.

Marea de la Cannes

 Cu toată dragostea, Monalisa Basarab

 Theatre Claude DEBUSSY
Bulevardul 'La Croisette'
Cannes
Expozitie Pablo Picasso - 'Picasso, les chemins du sud'
La cumpărături
Galeries Bartoux - se afla pe Bulevardul 'La Croisette'
Langa Drew Barymore si Lucy Liu
Plaja Cannes
Portul Cannes
Strada Starurilor se afla langa Theatre Claude DEBUSSY
Stridii Marennes Oleron

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu